GEBRUIKSAANWIJZING


EXTRA INFORMATIE VOOR GESPECIALISEERDE BEDRIJVEN


BROCHURE


VEILIGHEIDSBLAD


ETIKET 

BIOMOS

Last van natuurlijke aanslag op uw stoep, vlonder of leidingsysteem? Biomos biedt de mogelijkheid om deze aanslag zonder schrobben, hogedrukspuit of verontreinigende chemicaliën als chloor te verwijderen. Biomos heeft als enige product een neutrale ph-waarde.

Biomos is toe te passen in verschillende concentraties, afhankelijk van de aard van de situatie. Zo kan een sterk vervuilde ondergrond (bijvoorbeeld een dak waar jaren niets aan is gedaan, waardoor er veel organisische vervuiling is opgehoopt) kan met een iets sterkere concentratie effectief worden aangepakt, terwijl bij een gewone situatie (bijvoorbeeld bestrating die twee keer per jaar wordt behandeld met bionos) een lichtere concentratie afdoende is.
Door de neutrale ph-waarde, hoeft u de omliggende gebieden niet hoeft af te dekken of af te plakken.

BIOMOS verwijderd de groene aanslag voor u en voorkomt dat de aanslag weer terugkomt!
De werkzame stoffen die het product bevat blijven in de ondergrond actief. Zo wordt nieuwe algvorming tegen gegaan.
Zelfs ‘atmosferische vervuiling’, zoals donkere aanslag die door uitlaatgassen wordt veroorzaakt en op de alg blijft plakken, komt los van de ondergrond. Deze uiterst effectieve werking geeft een boven verwachting mooi resultaat!

Met een juiste mengverhouding aangebrachte toepassing van biomos, doet de regen voor u de rest van het werk!


BIOMOS gebruiksaanwijzing en toepassingen


BESTRATING:
bijvoorbeeld steen, hout, beton, alle metaalsoorten of legeringen

- Biomos is met water te verdunnen en aan te brengen.
- Houten vlonders of steigers dienen droog te zijn voordat u deze behandelt. Biomos kan probleemloos op elke houtsoort worden aangebracht.
- De inwerktijd is ongeveer 2 uur.
- Biomos dient te worden gebruikt boven 0 graden Celsius (vriespunt).


GEVELS/SCHUTTING/HEKWERK:
en andere verticale oppervlakken

- Voor de behandeling dient de ondergrond zo droog mogelijk te zijn
- De ondergrond dient goed nat gemaakt te worden met de oplossing.
- Bij verticale oppervlakken is het geadviseerd om biomos aan te brengen met pompspuit/pulverisator.

DAKEN:
alle soorten dakpannen, leisteen, bitumen, riet, hout, eterniet

- Voor de behandeling dient de ondergrond zo droog mogelijk te zijn
- Biomos is goed te brengen met pompspuit/pulverisator.TERUGBIOMOS voor gespecialiseerde bedrijven


Schilder- en schoonmaakbedrijven en glazenwassers kunnen veel profijt hebben van de functionaliteit van biomos.
Zo heeft biomos een een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met ene hogedrukspuit, voor het verwijderen van groene aanslag op bijvoorbeeld een gevel.
Op zowel geschilderde als ongeschilderde ondergrond doet biomos de alg afsterven, maar ook de sporen van alg worden gedood. Zo kan de schilder op een volledig gereinigde ondergrond zijn werk doen.
 
In het geval van het uitblijven van een regenbui

Met behulp van de hogedrukreiniger met weinig druk zijn de dode algresten makkelijk te verwijderen. Met een brede straal water, in plaats van te werken met hoge druk en vuilfrees, kan men 1.000 m2 per uur schoonspuiten.
In vergelijking met andere methoden, zal een deze hoeveelheid vierkante meters normaal twee dagen arbeid kosten. Naast het grote tijdsvoordeel en het voordeel dat ook de sporen dood zijn, heeft Biomos als bijkomend voordeel dat de gevel niet wordt beschadigd door gebruik van de hogedrukreiniger.

Voor schoonmaakbedrijven die daken reinigen geldt hetzelfde principe als hierboven beschreven. Het verdient aanbeveling de dakgoot na gebruik van biomos goed te controleren op organisch afval. Er kan namelijk veel organisch afval in de goot komen te liggen waardoor het regenwater slecht weg kan stromen. Hoogdrukreiniging is niet noodzakelijk maar is slechts een hulpmiddel om sneller resultaat zichtbaar te maken indien de klant dit wenst!

Uiteraard zijn deze methoden alleen nodig, als een regenbui op zich laat wachten. Normaal gesproken doet de regen dit werk voor u.


TERUG


BROCHURE

Download HIER de biomos brochure.

Om de brochure te lezen, dient u Acrobat Reader te hebben geïnstalleerd. Dit is een gratis programma en kan worden gedownload door HIER te klikken.

TERUGVEILIGHEIDSBLAD

Download HIER het veiligheidsblad.

Om het veiligheidsblad te lezen, dient u Acrobat Reader te hebben geïnstalleerd. Dit is een gratis programma en kan worden gedownload door HIER te klikken.

TERUGETIKET

Download HIER het biomos etiket.

Om het etiket te zien, dient u Acrobat Reader te hebben geïnstalleerd. Dit is een gratis programma en kan worden gedownload door HIER te klikken.


TERUG